Home » » ISUZU DMAX BARU

ISUZU DMAX BARU

ISUZU D-MAX

EKSPEDISI,


ISUZU D-MAX DI BORNEO

Ekspedisi sejauh 708 kilometer di Sabah dan Sarawak Isuzu D-Max menempuh pelbagai cabaran selama 3 hari.


Wan Zaqi Zacary bertanggungjawab mengetuai ekspedisi ini yang juga Pengurus Perancangan Produk dan Latihan Isuzu Malaysia Sdn. Bhd. Perjalanan sejauh kira-kira 708 kilometer itu boleh dikatakan sebagai kesinambungan kepada cabaran Isuzu Dura-Mile yang dianjurkan oleh pihak Isuzu Malaysia Sdn. Bhd. pada tahun 2007. Bukan itu sahaja, misi tersebut juga dibuat bagi membuktikan sekali lagi bahawa trak pikap Isuzu D-Max memiliki keupayaan penggunaan bahan api paling efisien berbanding pesaingnya. Sebelum ini, D-Max berjaya melakar rekod perbatuan sejauh 1,501km dengan hanya 76 liter diesel, bermula dari Bangkok, Thailand ke Kuala Lumpur.Sebanyak 10 buah Isuzu D-max bersesaran 2.5 liter dan 3.0 liter bertransmisi automatik dan manual sudah sedia untuk beraksi setelah dimasukkan ke dalam mode pacuan 4L. Mode itu digunakan kerana laluan darat menuju ke pekan Lawas sejauh 150km cukup mencabar.
"Beri kepercayaan kepada D-Max anda. Ia mampu meredah laluan mendaki dan berselut walaupun pada kedudukan gear empat," kata Zaqi melalui walkie-talkie.
Memang benar, jentera itu seakan tidak berdepan masalah dalam menempuh laluan sebegitu. Malah, untuk menambah lagi 'drama', laluan kecil yang hanya dibina menggunakan beberapa batang kayu balak runtuh pada malam sebelumnya.

Rombongan akhirnya tiba di Lapangan Terbang Tawau lebih awal daripada yang dijadualkan, tanpa dihalangi oleh apa-apa masalah teknikal pada Isuzu D-max.
"Isuzu Dura-Mission ini diharap dapat meningkatkan lagi kesedaran orang ramai mengenai Isuzu D-Max. Ia sekali gus meningkatkan lagi jualannya berbanding lebih daripada 5,026 unit pada tahun lalu," kata Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Isuzu Malaysia Sdn. Bhd., Takashi Hata.
Bagi saya, Isuzu Dura-Mission bukan sekadar mampu menunjukkan karektor sebenar sebuah D-Max. Malah, ekspedisi Trans Borneo itu membuktikan bahawa Malaysia dirahmati dengan banyak lokasi yang sangat menarik untuk diterokai.
sumber dipetik dari Kosmo!

HARGA ISUZU D-MAX 3.0LS SUPER COMMONRAIL TURBO INTERCOOLER

HARGA ISUZU D-MAX 3.0LS SUPER COMMONRAIL TURBO INTERCOOLER

HERGA ISUZU D-MAX 3.0LS 4X2 AUTO

RM 90,010.60 (BED LINER), (SIDE STEP)

Dokumen yang di perlukan :
I/C dan Lesen Memandu
penyata bank
slip gaji

Jika ada sebarang pertanyaan atau masalah berkenaan ISUZU D-MAX boleh hubungi saya di talian :
WANDMAX~012 738 7056


ISUZU D-MAX PENJIMATAN MINYAK YANG MAKSIMUM

ISUZU D-MAX PENJIMATAN MINYAK YANG MAKSIMUM

ISUZU D-MAX adalah salah satu jenama yang semakin panas. Ini kerana keluaran Isuzu D-max yang terbaru 2.5LS Ddi iTEQ Super Commonrail. Model baru ini sememangnya telah dinanti-nanti oleh ramai pengguna di Malaysia mahupun di luar negara. Sebelum ini Isuzu D-max hanya mempunyai model 2.5LS 4 x 2 sahaja, namun kini keluaran terbaru Isuzu D-max 2.5LS Ddi iTEQ Super Commonrail telah membuatkan ramai pengguna ghairah untuk memilikinya.

Bukan itu sahaja, Isuzu D-max yang terbaru ini akan membuatkan pengguna rasa berpuas hati terutamanya untuk mereka yang ingin menjimatkan kos. Anda mungkin tidak percaya pengalaman pengguna Isuzu D-max. Penjimatan minyak yang mengkagumkan adalah punca utama mengapa anda perlu memiliki Isuzu D-max. Ini adalah kerana Isuzu telah mencipta satu sistem untuk penjimatan minyak yang maksimum pada enjin Isuzu D-max. Bukan itu sahaja, Isuzu D-max adalah kenderaan yang berteknologi tinggi di mana kami menggunakan Timing Gear yang tidak perlu ditukar. Ini membuatkan Isuzu D-max adalah kenderaan yang paling menjimatkan kos anda dari segi minyak dan "maintenance".HARGA ISUZU D-MAX 4X4 2.5LS Ddi iTEQ SUPER COMMONRAIL TURBO INTERCOOLER-DOHC 16V

HARGA ISUZU D-MAX 4X4 2.5LS Ddi iTEQ SUPER COMMONRAIL TURBO INTERCOOLER-DOHC 16V
ISUZU D-MAX 2.5LS
 
HARGA OTR (On The Road) ISUZU D-MAX

PREMIUM :
RM 88,737.40
DISKAUN RM X,000.00
*FREE SIDE STEP

TYPE B :
RM 82,481.40
DISKAUN RM X,000.00


PROMOSI ISUZU D-MAX 2.5L 4X4 MT (iTEQ SUPER COMMONRAIL) TERBARU! 82,155.40 – RM88,737.40
ISUZU D-MAX 2.5 LS Ddi iTEQ SUPER COMMONRAIL TURBO INTERCOOLER (DOHC 16V)

HARGA ISUZU D-MAX 2.5L 4X4 MT


ENJIN : 2.5 LS Ddi iTEQ SUPER COMMONRAIL TURBO INTERCOOLER (DOHC 16V)

KAPASITI ENJIN : 2,499 CC

BERAT  : 2,750 KG

HARGA : RM 79,788.00 (TYPE B)


ISUZU D-MAX BARU
CALL :WANDMAX 012 738 7056
CALL KAMI JIKA MEMPUNYAI MASALAH DAN HARGA BOLEH DIBINCANGKAN

0 ulasan:

Catat Ulasan


TERBARU! Perolehi US Dollar pada Setiap Minggu & Wang Tunai dalam gandaan RM50 & RM100 pada Setiap Hari, terus ke akaun bank anda. Sila kunjungi :
http://zapit.nu/TeknikMenjanaPendapatan


 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Wan Dmax - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger